2017. 4. 24., hétfő | magyar | srpski | English | Deutsch |
Szolgáltatások | Árjegyzék | Lovak   Galéria | Térkép | Linkek
 
    Címoldal | Rólunk | Kapcsolat    

Szolgáltatások


Rendezvényszervezés

Családi, baráti és üzleti összejövetelek szervezését vállaljuk nyáron nyitott, télen zárt 50 főt befogadni képes bácskai stílusban épült, a ludasi hagyományokat szem előtt tartó nádfedeles rendezvénytermünkben. A rendezvényeken a tradicionális bácskai gasztronómia csodáit szolgáljuk fel, amelyeket a szerb, magyar és a bunyevác-horvát konyha jellemez, mindezeket a banya kemencében készítve el. Rendezvényeinket opcionálisan lovas tartalmakkal is bővíteni tudjuk, ezzel is különleges élményt nyújtva vendégeink számára. Vendéglátó szolgáltatásainkat előzetes egyeztetés alapján tudják kedves vendégeink igénybe venni.

rendezveny rendezveny rendezveny

Lovas szolgáltatások

Minden szolgáltatás igénybevételéhez legalább egy nappal előbb be kell jelentkezni a 069/3436458 telefonszámon!

Vendégeink minden lovas szolgáltatást csak saját felelősségre és megfelelő védő felszerelés használata mellett vehetnek igénybe. A Centrum területén folytatott munkához szakképzett lovas oktatót biztosítunk, míg a külső terep és túra lovaglás csak szakképzett túravezető felügyelete mellett vehető igénybe.

Lovak bokszos istállóban való bértartása

A ludasi Furioso Lovas Centrum keretein belül lovak szakszerű bértartását és ellátását vállaljuk. A lovakat egészséges állapotban, az oltási igazolások és az egészségügyi igazolvány bemutatásával lehet elhelyezni az istállóban.
A bértartás magába foglalja a napi kétszeri abrakolást, az almozást, a lovak jó idő esetén történő szabadtéri karámozását. A boksz bérlés mellé a lovak tulajdonosainak illetve az általuk megnevezett harmadik személynek biztosítjuk a centrum területén található karámok, pályák és legelők használatát illetve egy tároló szekrényt is a személyes, lovagláshoz szükséges eszközök tárolására. A központi épületben öltöző, zuhanyzó áll a lovasok rendelkezésére.
A bértartás ára 120 euró dinárértéke/hó/box. A bértartó fenntartja a jogot, hogy a takarmányárak növekedése esetén a bérlótartás díját év közben, negyedév végén a takarmány árának növekedésével arányosan emelheti.
A bértartás nem tartalmazza az állatorvosi kezeléseket, a patkolást és a lovas oktatás díját. Amennyiben a tulajdonos igényt tart ezekre a szolgáltatásokra, ezt külön kell fizetni. A bértartó a tulajdonos külön megrendelésére és költségére lova lemozgatásáról, lovaglásáról, esetleges betanításáról, edzéséről külön megállapodás szerint gondoskodik.
A bértartási lehetőségekről személyesen a lovas centrumban, a 069/24 311 87-es telefonon vagy az info@furioso.rs e-mail címen kérhet további felvilágosítást.


Lovaglás

Centrumunk keretében a már lovagolni tudó vendégeink számára több lovas pálya is rendelkezésre áll.

Lovas oktatás

Kezdő és haladó szintű lovaglás oktatást tudunk biztosítani az érdeklődők számára. A létesítmény keretében működő körkarámban folyik az oktatás. Az oktatást tapasztalt lovas szakemberek végzik.

Kocsizás

Centrumunk keretében két 15 főt befogadni képes fedett padokkal ellátott lovas kocsival tudunk a környéken lovas kocsi túrát ajánlani. Ezt a szolgáltatásunkat elsősorban rendezvényeink kísérő szolgáltatásaiként ajánljuk, illetve diák csoportok számára készítettük elő.

Szamaragolás

A gyerekek számára nincs is annál nagyobb öröm, mint a nagy fülűek hátán megtenni egy-két kört. Centrumunk egy szamár párral rendelkezik, melyek hátán a gyerekek számára a karámban való szamaragolást tudjuk biztosítani, vagy kordéba befogva kisebb túrát tehetnek a Ludasi tó környékén.


Lovastúrák

Terep és túralovaglás

A terep és túralovaglás keretében 1 órástól a fél napos túralovaglás szolgáltatást tudjuk kedves vendégeink részére nyújtani. A Ludasi-tó természeti szépségeit olyan terepet nyújtanak a lovaglás szerelmesei számára amelyet az év minden évszakában érdemes megcsodálni. Szakképzett túravezetőink segítségével néhány óra alatt a lovaglás felemelő élménye mellett számos vadregényes és érdekes természeti csoda látogatható meg. A tereplovaglást egyénileg és csapatban is biztosítani tudjuk (max 5 fő) és csak képzett lovasok számára ajánljuk. A lovagolni nem tudók, vagy gyengébb lovasok lovas kocsiról követhetik a túrát.

Csillagtúrák

A terep és túralovaglás bővített változata, melynek során 4-7 napos túrák keretében lóháton fedezik fel vendégeink észak Vajdaság természeti szépségeit. Az indulás minden nap a Lovas Centrumból történik a reggeli órákban délig lovaglás kisebb szünetekkel, délben ebéd, melyet előre meghatározott helyen fogyasztunk el, majd alkonyatig visszalovaglás a Centrumba.
A csillagtúrákat távolabbról érkező vendégeink számára minden részletre kiterjedő szervezéssel palicsi szállodákban alvási és étkezési lehetőséggel kínáljuk A csillagtúrákat csak komoly lovas gyakorlattal és kondícióval rendelkező vendégeink számára ajánljuk, melyeket szakképzett, a vidéket jól ismerő képzett túravezetők vezetnek. A gyengébben lovagló, vagy lovagolni nem tudók számára lehetőség van lovas kocsin követni a túra útvonalát.

A túra útvonalai és célpontjai:

 1. Ludas - Kispiac Kapitány-réti halastó - Ostorka
 2. Ludas- Kishomok
 3. Ludas - magyarkanizsai Tisza-part
 4. Ludas – Palics - Szabadka – radanováci erdő
 5. Ludas – Hajdújárás- Királyhalma – Szelevényi-erdő
 6. Ludas - Nosza – Róka Tanya
 7. Ludas- Békova
 8. Ludas – Csantavér
 9. Ludas – Horgos

Íjászat

A Furioso Lovas Centrumban ellenőrzött körülmények között lehet kipróbálni a nomád népek íjász tudományát.
A centrumban rendelkezésre állnak mind a gyereket, mind a felnőttek számára megfelelő íjak, a hozzá való vesszők és álló valamint mozgó céltáblák.


Oktatás

A Lovas Centrum kiemelt céljának tartja, hogy a lovaglás mellett az itt élő népek hagyományait és ezen belül is a mezőgazdasági szellemiséget megismertesse a környező településeken élő gyerekekkel fiatalokkal. E program kertében az iskolákkal együttműködve egynapos kirándulásokat szervezünk Centrumunkba, amelynek keretében az ide látogató gyerekek a lovas kultúra alapjainak megismerése mellett a Ludasi tó csodálatos gazdag természeti kincseit is megismerik valamint kézműves foglalkozások keretében a mezőgazdasági hagyományok egy kis szeletébe is bevezetést nyernek.


Kézműves Műhely

Kreativ műhely a Furioso Lovas Centrumban

A Furioso Lovas Centrum kézműves foglalkozásokkal bőviti meglévő szolgáltatásait, melyek érdekesek lehetnek úgy a gyerekek mint a felnőttek részére. A következő programokat kináljuk a gyerekeknek:

 • Quilling – papircsik - technika
 • Ezzel a technikával képkeret díszíthető, kép készíthető. A papírcsíkokat egyszerűen csak sodorni kell, a kívánt forma eléréséhez helyenként meglapítani, majd ragasztani.
 • Makramé technika
 • Nagyon szép nyári karkötők, láncok készítésére alkalmas. 3 féle csomózási technikát alkalmazunk korosztálytól függően. Hogy a karkötők, láncok szebbek és látványosabbak legyenek műanyag ill. fém gyöngyöket kombinálunk bele.
 • Süthető gyurmával bevont gyertyatartó
 • Vékony hurkákat ill. gömböket gyúrunk, ezeket akár csiga formában az üvegre helyezzük. Az üveggel együtt 130 fokon lerniben kisütjük majd gyertyaviaszt öntünk bele.
 • Textilfestés
 • Egyszerű fehér pólóra vagy textil szatyorra textilfestékkel ill. textil filcel mindenki megfestheti egyedi pólóját, ami a táborban eltöltött időre emlékezteti.
 • Üvegfestés
 • Képecskék készítése tetszés szerinti mintával.
 • Zsugorka technika
 • A gyerekek különböző formákat vágnak ki a zsugorka fóliából, ezeket kiszinezik, mintát rajzolnak rá, idézetekkel díszítik, majd hőlégfúvóval zsugorítják. Egyedi kulcstartók, fülbevalók, medálok,mobil kütyük készíthetők.
 • Gyöngyfűzés
 • Karkötők, láncok, fülbevalók, medálok, gyűrűk készíthetők.
 • Nemezelés
 • Előfeltétel a jó idő, hogy a gyerekek szabadjára pancsolhassanak a szappanos vízben. Gombócokat gyúrva ékszerek készíthetőek, ill. kistáskák, alátétek, terítők a nagyobbakkal. Egy foglalkozás általában két órát vesz igénybe, tehát jól beilleszthető az egy napos programba, valamint kellemes időtöltést nyújt az ide látogatóknak. E szolgáltatásunkat előzetes egyeztetés alapján tudják igénybe venni kedves vendégeink.


Programok

EGYNAPOS KIRÁNDULÁS SZABADKA, PALICS, LUDAS

PROGRAM

 • Érkezés Szabadkára: 10-10.30 között.
 • Délelőtti program 10.30 – 12.30:
  Séta és városnézés Szabadka városközpontjában szakképzett magyar nyelvű idegenvezető kíséretében. A program során a kirándulók megtekinthetik a szecessziós stílusú Városháza épületét és fel lehet menni a toronyba, a Városi Múzeum épületét és aktuális kiállításait a Raichle palotát és a Képzőművészeti Találkozó aktuális kiállítását, a híres Zsolnay kerámiából épült szökőkutakat, a Szent Teréz templomot, a Ferences templomot, valamint a Zsinagógát.
 • Délutáni program I. 13.00 15.30:
  Palicsi séta a tóparton, mely érinti a tavat követő erdő területén elszórtan található épületeket: a Víztornyot, a Vigadót, a Női fürdőt, a Zene pavilont, a Nyári színpadot, illetve a különböző szobrokat és műemlékeket. A helyi nevezetességeket idegenvezető mutatja be a kirándulóknak. Állatkert látogatás.
 • Délutáni program II:
  Ebédként a bácskai konyha tradicionális ételeit és italait szolgáljuk fel vendégeinknek a ludasi Furioso Lovas Centrumban. Ezt követően a ludasi Furioso Lovas Centrum illetve a hagyományos falusi élet bemutatása a vendégek részére. Lovaglás, kocsizás lovas kocsin, mely lehetőséget nyújt Ludas nevezetességeinek és múltjának megismerésére valamint a Ludasi-tó madár rezervátum megtekintésére, csónakból. Íjászat és régi népi játékok. Helyi termelők által készített kézműves termékek valamint házilag készült élelmiszerek prezentációja és kínálata.
 • Este hazaindulás.

 • A program ára 15 Euró/fő, mely tartalmazza az étkezés, a lovas program, az idegenvezetés, nem tartalmazza a belépők árát és a kirándulók útiköltségét.

SZABADKA-PALICS-LUDAS HÁROM NAPOS (2 ÉJSZAKA) KIRÁNDULÁS

PROGRAM

 • 1. NAP
 • Érkezés, szobák elfoglalása: 11-13 óra között.
 • Ebéd:
  Rövid Palics tó parti séta majd ebéd a Tenisz klub éttermében.
 • Délutáni program:
  Séta és városnézés Szabadka város központjában idegenvezető kíséretében. A program során a kirándulók megtekinthetik a szecessziós stílusú Városháza épületét és fel lehet menni a toronyba, a Városi Múzeum épületét és aktuális kiállításait a Raichle palotát és a Képzőművészeti Találkozó aktuális kiállítását, a híres Zsolnay kerámiából épült szökőkutakat, a Szent Teréz templomot, a Ferences templomot, valamint a Zsinagógát. A turisták végigsétálhatnak a Corvin Mátyás utcán (régen Engels u.), ahol színvonalas kávézók és éttermek hívogatják az arra látogatókat.
 • Vacsora:
  A palicsi Tenisz klub éttermében.
 • Éjszakázás:
  A palicsi Villa Ricz vendégházban illetve igény esetén a környékbeli villákban.
 • 2. NAP
 • Reggeli:
  A Tenisz klub éttermében.
 • Délelőtti program:
  Palicsi séta a tóparton, mely érinti a tavat követő erdő területén elszórtan található épületeket: a Víztoronyt, a Vigadót, a Női fürdőt, a Zene pavilont, a Nyári színpadot, illetve a különböző szobrokat és műemlékeket. A helyi nevezetességeket idegenvezető mutatja be a kirándulóknak. Állatkert látogatás.
 • Ebéd:
  Ebédként a bácskai konyha tradicionális ételeit szolgáljuk fel vendégeinknek a ludasi Furioso Lovas Centrumban.
 • Délutáni program:
  A ludasi Furioso Lovas Centrum illetve a hagyományos falusi élet bemutatása a vendégek részére. Lovaglás illetve lovas oktatás. Kocsizás lovas kocsin, mely lehetőséget nyújt Ludas nevezetességeinek és múltjának megismerésére valamint a Ludasi-tó madár rezervátum megtekintésére, csónakból.
 • Íjászat és régi népi játékok.
  Helyi, tradicionális ételek elkészítésének bemutatása, helyi termelők által készített kézműves termékek valamint házilag készült élelmiszerek prezentációja és kínálata.
 • Vacsora és hajnalig tartó mulatozás:
  A Furioso Lovas Centrumban.
 • Éjszakázás:
  A palicsi Villa Ricz vendégházban illetve igény esetén a környékbeli villákban.
 • 3. NAP
 • Reggeli:
  A Tenisz klub éttermében.
 • Délelőtti program:
  Opcionális időtöltés: Szabad program Szabadka központjában, piaclátogatás (híres ócskapiac), tradicionális környékbeli falusi vásárok megtekintése adott alkalmakkor, nyári időszakban pedig pihenés a Palics-tó valamely strandján.
 • Ebéd:
  A Tenisz klub éttermében.
 • Hazaindulás.
 • A program ára 100 Euró/fő, mely tartalmazza, a szállás, az idegenforgalmi adó, az étkezés, a lovas program, az idegenvezetés, és az állatkerti belépő árat, nem tartalmazza a kirándulók útiköltségét.
Szálláshely : Villa RiczBo Frohsinn Bubi Lilla Barbara
© Copyright 2017 Furioso
ProRegio © 2017